Du visar för närvarande Äventyret börjar: plugga UX-designer vid Nackademin

Äventyret börjar: plugga UX-designer vid Nackademin

Jag söker till UX-designer hösten 2021 vid Nackademin i Stockholm. Det är dags att satsa på en ny karriär bortom kodning och UX lockar på riktigt.

Jag har länge varit fascinerad av människa-datorinteraktion, användbarhet och användarcentrerad design. Att jobba nära människor och förs deras talan känns meningsfullt på ett sätt som kodning ofta inte gör.

Jag har faktiskt redan studerat en del user experience design som student vid Stockholms universitet, fast då kallades det för människa-datorinteraktion och ingick i programmet för data- och systemvetenskap. Detta var *kollar anteckningarna* uppenbarligen under 1800-talet, så mycket har ändrats inom området men också för mig personligen.

Författaren som ung student vid Stockholms universitet.
Författaren som ung student vid Stockholms universitet.

Att börja plugga igen när jag närmar mig 40 känns kul men också utmanande. Kommer jag ha det fokus och driv som krävs? Hur kommer jobbmarknaden se ut för mig som boomer?

Hela processen från ansökan till plugg kommer att dokumenteras här på bloggen, dels för min egen skull men också som en guide för andra som är nyfikna på utbildningen. Samtliga inlägg under resans gång kommer att publicera i kategorin UX-designer Nackademin.

Lämna ett svar