Du visar för närvarande Bokrecension: 100 Things Every Designer Needs to Know About People av Susan Weinschenk

Bokrecension: 100 Things Every Designer Needs to Know About People av Susan Weinschenk

⭐⭐⭐⭐⭐

? Susan Weinschenk | 2011, 1:a utgåvan | 242 sidor | Engelska | ISBN 0321767535

Susan Weinschenks 100 Things Every Designer Needs to Know About People är en pedagogisk bok som kombinerar forskning inom kognitionsvetenskap med praktiska designtips. Boken täcker alltifrån hur människor läser och minns saker till vad som motiverar människor och hur de fattar beslut.

100 Things ger därmed en grundläggande introduktion till mänsklig kognition utan att bli alltför teoretisk: forskningen används som underlag för praktiska insikter och rekommendationer kring design. Boken vänder sig alltså till nybörjare inom designområdet.

Porträttbild på Susan Weinschenk, författaren till 100 Things Every Designer Needs to Know About People.
Susan Weinschenk.

100 Things är skriven av en mästerdesigner och det märks. Boken är lättläst med otaliga exempel och illustrationer för att konkretisera forskningen, som i sig är fascinerande. Språket är lättillgängligt och uppfriskande koncist. Varje kapitel avslutas med takeaways på vilka konsekvenser forskningen får för design samt konkreta rekommendationer. Ibland kan dock kopplingen mellan forskning och rekommendation kännas vagt eller till och med icke-existerande.

Whether you’re designing a Web site or a medical device—or something somewhere in between—your audience is comprised of the people who will benefit from that design.

And the totality of your audience’s experience is profoundly impacted by what you know—or don’t know—about them.

How do they think? How do they decide? What motivates them to click or purchase or whatever it is you want them to do?

You’ll learn those things in this book.

Susan Weinschenk, 100 Things Every Designer Needs to Know About People (2011).

Sammanfattningsvis om 100 Things Every Designer Needs to Know About People

100 Things Every Designer Needs to Know About People av Susan Weinschenk är en utmärkt introduktion till kognitionsvetenskap och hur det påverkar designarbetet. Otaliga experiment, exempel och illustrationer gör boken till en spännande läsning. Lägg till de många designrekommendationerna och boken är perfekt för nybörjare inom designområdet.

  • Inläggskategori:UX

Lämna ett svar